ShareThis

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Wintersun - Time I | Κριτική album

// από τον Bob. T \\
\\ επιμέλεια: Σταύρος Μ. //

     Λίγοι και κυρίως οι υποστηρικτές του είδους γνωρίζουν για την μπάντα εν ονόματι Wintersun από την Φινλανδία, ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που δεν τους θαυμάζουν για το έργο τους. Όλα ξεκίνησαν όταν ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Jari Mäenpää μετά την αποχώρησή του από τους Ensiferum, συνέθεσε και ηχογράφησε το “Wintersun” σε συνεργασία με τον Kai Hahto (drums). Οχτώ χρόνια μετά την επιτυχία του πρώτου δίσκου ,και μετά από πολλά προβλήματα, έχουμε την χαρά να έχουμε στα χέρια μας τον δεύτερο δίσκο τους με όνομα “Time I”.


     Σε σχέση με τον ομώνυμο δίσκο τους ο ήχος τους έχει αλλάξει κατά πολύ. Εδώ έχουμε πολύ περισσότερο power επιρροές αφού έχουμε πιο πολλά καθαρά φωνητικά και πλήκτρα καθώς και φωνητικά από χορωδία. Εντούτοις, δε λείπουν και τα κλασικά melodic death στοιχεία με τα χαρακτηριστικά φωνητικά και βαριές συνθέσεις σε κιθάρες. Κυρίαρχα στοιχεία είναι οι μελωδίες σε πλήκτρα και κιθάρα που παραπέμπουν πολύ σε κλασικές συνθέσεις. Ο συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων μας δίνει ένα τελικό αποτέλεσμα που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

     Ως γνωστό, οι συνθέσεις του Jari βάζουν τον ακροατή μέσα τον κόσμο που μας περιγράφει, χωρίς να χάνει ποιοτικά καθόλου το σύνολο. Πρόκειται για έναν μικρό σε διάρκεια δίσκο, κάτι που θα απογοήτευε πολλούς αρχικά, όμως άρτια εκτελεσμένο και γραμμένο. Θα χρειαστεί κάποιος να τον ακούσει πάνω από μια φορά για να ανακαλύψει κάθε θέμα και χρώμα στην μουσική του και κυρίως θα πρέπει να τον δει ως ένα ενιαίο σύνολο, μιας και έτσι γράφτηκε  Η μουσική επικαλεί ευθέως το συναίσθημα του ακροατή και τον συνεπαίρνει καθώς προχωράει στην σύνθεση. Ίσως σε μερικά σημεία γίνεται μονότονος και χάνει το ενδιαφέρον του, ως σύνολο όμως η σύνθεση είναι σε ένα άριστο επίπεδο.

     Συνοψίζοντας, οι Wintersun μας έδωσαν για άλλη μια φορά έναν δίσκο που αλλάζει τα πράματα στη metal μουσική και άλλη μια φορά τους κατάσει στα κορυφαία συγκροτήματα του είδους τους. Αν και δεν κατάφεραν να φθάσουν το ύψος του πήχη που έθεσαν με το πρώτο τους album, μας έδωσαν μια νέα εμπειρία και δεν κατέβασαν καθόλου το επίπεδο της μουσικής τους.

Wintersun: Time I
01. When Time Fades Away
02. Sons Of Winter And Stars
1 - Rain Of Stars
2 - Surrounded By Darkness
3 - Journey Inside A Dream
4 - Sons Of Winter And Stars
03. Land Of Snow And Sorrow
04. Darkness And Frost
05. Time

8.0/10

Line-up:
Jari Mäenpää - vocals, guitars, keyboards, bass
Teemu Mäntysaari - guitars
Kai Hahto - drums
Jukka Koskinen - bass

1 σχόλιο:

ANDRAINO ADAMS είπε...

Καλά άρθρα, Έχετε ακούσει τον κ. Benjamin, Email: 247officedept@gmail.com --WhatsApp Contact: + 1-9893943740 - που εργάζονται με χρηματοδοτική υπηρεσία μου δίνουν δάνειο 95.000,00 $ για να ξεκινήσω την επιχείρησή μου και τα πληρώνω ετησίως. για δύο χρόνια τώρα και έχω ακόμα 2 χρόνια, αν και μου αρέσει να δουλεύω μαζί τους γιατί είναι γνήσιος δανειστής δανείου που μπορεί να σας δώσει οποιοδήποτε είδος δανείου.